Andel og CIP dropper samarbejde om bud på flere havvindudbud
Andel og CIP dropper fælles bud på flere havvindmølleparker. (Arkivfoto.)
Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

Andel og CIP dropper samarbejde om bud på flere havvindudbud

Andel og Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) opløser partnerskab om at byde sammen på Hesselø Havvindmøllepark i Kattegat nord for Sjælland og Kriegers Flak II Havvindmøllepark i Østersøen.
4. JUL 2024 15.55

Tilbage i efteråret 2023 blive Andel og CIP enige om at indgå et samarbejde om at deltage i udbuddene på havvindmølleparkerne Hesselø og Kriegers Flak II.

Men nu har parterne efter at have nærlæst udbudsmaterialet kommet frem til, at det ikke er muligt at få enderne til at mødes om fælles bud med 50/50 ejerskab på de to havvindmølleparker. Begge selskaber ønsker at finde nye samarbejdsmuligheder i fremtiden. Det oplyser Andel i en meddelelse.

-  På mange punkter passer Andel og CIP rigtig godt sammen som selskaber. Derfor bød vi i 2021 sammen på Thor Havvindmøllepark og står også sammen i Vindø-konsortiet om den udskudte energiø i Nordsøen. Men nogle gange må man erkende, at virkeligheden kan komme i vejen for gode tanker og planer. Derfor vælger vi nu at sætte hinanden fri i det danske udbud, siger Jesper Hjulmand, administrerende direktør i Andel.

Samme toner lyder fra CIP.

- Vi har haft et godt løbende samarbejde med Andel i mange år, og vi vil også fremadrettet undersøge mulighederne for relevante partnerskaber. På det konkrete samarbejde på havvindudbuddene Hesselø and Kriegers Flak II har vi desværre ikke kunnet få enderne til at mødes, siger Thomas Dalsgaard, partner i CIP.

Mens CIP ikke har i sinde at byde ind på udbudene om havvindmølleparkerne Hesselø og Kriegers Flak II. Har man stadig ambitioner i Andel, derfor er man på udkig efter en ny partner til at byde ind på havvindmølleparkerne.

- Situationen i markedet og de konkrete udbud er bestemt ikke ligetil. Men klimakrisen venter ikke på, at renterne falder og forholdene på markederne bliver mere stabile. De to projekter ligger godt i vores geografi omkring vores andelshavere, så vi er opsatte på at finde nye partnere og en måde at skrue det her sammen på, der giver økonomisk mening, siger Jesper Hjulmand.

amp

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet