CO2 Storage Kalundborg vil gøre borgnere klogere på CO2-lagring

CO2 Storage Kalundborg inviterer til borgere til informationsmøder om undersøgelser af undergrunden.
15. OKT 2024 10.13

Equinor, Ørsted og Nordsøfondens fælles selskab CO2 Storage Kalundborg, vandt i juni retten til at undersøge potentialet for CO2-lagring 1400 meter under jorden i Kalundborgområdet. Det er dog et projekt, som kan skabe utryghed blandt lokalbefolkningen.

Det vil selskabet dog gøre op med, og derfor har man inviteret til til informationsmøder om projektet, undersøgelserne og CO2-lagring tre aftener i oktober og november. Informationsmøderne afholdes i Skarridsøsalen, som er den tidligere byrådssal i Jyderup. De løber af stablen 29. oktober, 5. november samt 14. november fra kl. 19.00-21.00. 

Her vil repræsentanter fra CO2 Storage Kalundborg give et overblik over de forskellige faser af undersøgelserne af undergrunden og give en introduktion til teknologien og perspektiverne for fangst og lagring af CO2
 

- Vi ser frem til at fortælle lokalbefolkningen i Kalundborgområdet mere om, hvad de kan forvente i forbindelse med de kommende undersøgelser, og vi glæder os samtidig til at høre, hvad de forventer af os. Det er afgørende for os, at lokalbefolkningen bliver inddraget i processen, og vi vil løbende indgå i dialog, dele viden og informere om fremdriften i undersøgelserne, siger Ulrik Olbjørn, Projektchef hos CO2 Storage Kalundborg.

Undersøgelser begynder i 2025

Baggrunden for møderne er, at parterne bag CO2 Storage Kalundborg i begyndelsen af næste år indleder undersøgelserne af undergrunden ved Kalundborg. Undersøgelserne er første skridt på vejen mod at fastslå, om der sikkert og effektivt kan lagres CO2 i området for at mindske klimaforandringerne. Undersøgelserne forventes at strække sig over fire år.

- Til en start skal vi opmåle og kortlægge undergrunden nøje. Det sker blandt andet ved, at specialdesignede køretøjer med måleudstyr kører rundt i et fintmasket net i området. Danske myndigheder har allerede lavet indledende undersøgelser i 2022, og vores arbejde vil minde om deres, men vi har behov for at få et endnu mere præcist billede af undergrunden, så vores undersøgelser vil være grundigere og strække sig over en længere periode, siger Ulrik Olbjørn.  

Vurderer de danske myndigheder på baggrund af de kommende undersøgelser at undergrunden er  velegnet og sikker til at lagre CO2 vil området kunne opbevare op mod 12 millioner tons om året.

amp

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet