Crossbridge Energy og Drivkraft Danmark roser dansk certificering af grønne brændstoffer

Mandagens udmelding fra Energistyrelsen om forhåndsgodkendelsen af ISCC EU certificeringsordningen for grønne brændstoffer i Danmark fjerner en af de største barrierer for anvendelsen af grøn brint i industrien, lyder rosen.
9. JUL 2024 11.55

Energistyrelsen har forhåndsgodkendt en certificeringsordningen ISCC EU certificeringsordningen, så danske Power to X-producenter kan få certificeret grønne PtX-brændstoffer. Den udmelding bringer glæde hos Crossbridge Energy og brancheorganisationen for Danmarks brændstofleverandører Drivkraft Danmark. Det tilkendegiver de i en meddelelse.

Ifølge parterne er der med forhåndsgodkendelsen af ISCC EU certificeringsordningen fundet en en god overgangsløsning. Forhåndsgodkendelsen vil sikre, at producenter kan komme videre med certificeringen, produktionen og anvendelsen af grøn brint inden Europa-kommissionen har godkendt certificeringsordningerne. Dermed forsinkes den grønne omstilling af den danske industri ikke unødvendigt.

- Vi vil gerne rose Energistyrelsen for at lytte til vores bekymringer om de manglende certificeringsordninger og for et rigtig godt stykke arbejde med at finde en hurtig løsning for industrien, så vi kan komme videre med produktionen af grønne brændstoffer, siger Marlene Christensen, som er business director i Crossbridge Energy.

Ifølge Drivkraft Danmark bør sagen omkring certificering af grønne brændstoffer også tjene som forbillede, når der fremadrettet skal justeres på uhensigtsmæssige regler, der spænder ben for den grønne omstilling.

- Aftalen om forhåndsgodkendelse af certificeringsordningen er et eksempel på, hvad et godt samarbejde mellem myndigheder og industri kan gøre for at løse de barrierer, der nemt opstår på nye grønne markeder. En af de helt store barrierer, for at industrien kan begynde at anvende grønne brændstoffer, er nu blevet fjernet, siger Jacob Stahl Otte, som er direktør i Drivkraft Danmark.

amp

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet