Danmark og Japan går sammen i offshore-eventyr
Danmark og Japan har indgået nyt samarbejde med henblik på at styrke offshore-sektoren i Japan med hjælp fra Dansk know-how.
Foto: MHI Vestas

Danmark og Japan går sammen i offshore-eventyr

Et styrket samarbejde mellem Danmark og Japan skal udnytte det enorme potentiale for vindkraft i Japan med hjælp fra danske erfaring.
12. JUN 2020 11.18

Danmark og Japan har indgået en aftale om at styrke samarbejdet mellem energimyndigheder og vindbrancher, oplyser Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. 

Det styrkede samarbejde mellem de to nationer er til fælles bedste. For Danmark vil det forstærkede energisamarbejde være en stor mulighed for at eksportere dansk energiteknologi og -service til verdens tredjestørste økonomi og Danmarks 13. største eksportmarked. 

Derudover er det en hjælp til at understøtte den grønne omstilling i Japan, der er verdens syvendestørste udleder af drivhusgasser, men som også har et enormt potentiale for havvind, der ifølge Japan Wind Power Association er på hele 36,2 GW inden 2030. 

- Vi skal inspirere, men vi skal også levere konkrete løsninger. Vores nye samarbejde med Japan er et rigtig godt eksempel på den tilgang. Det er en oplagt mulighed for at få sat turbo på omstillingen fra kul til vind i et land, hvor sort energi stadig fylder meget, og samtidig åbne nye jagtmarker for danske virksomheder med grønne produkter på hylderne, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S). 

Danmark har allerde gode kontakter til det japanske offshoremarked, hvor MHI Vestas blev valgt til at levere vindmøller til Kitakyushu-projektet på 220 MW, som er landets første storskala offshore-projekt.  

Det nye samarbejde er en del af eksportordningen på energiområdet, og understøttes af eksperter i Energistyrelsen samt af en energirådgiver, som Udenrigsministeriet udsender til ambassaden i Tokyo.

Danmark har allerede lignende samarbejder med USA, Storbritannien, Tyskland, Nederlandene og Sydkorea under eksportordningen, som løber 2019-2024. Derudover samarbejder Energistyrelsen med Kina, Indien, Indonesien, Vietnam, Mexico, Etiopien, Sydafrika, Egypten, Tyrkiet og Ukraine.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet