Task Force Zero 2022:
Dansk Offshore udbreder sikkerheden til andre brancher
I dag er der 10 dage til, at Dansk Offshore igen holder Danmarks største sikkerhedskonference i Esbjerg Musikhus den 19. maj. Task Force Zero 2022 er sikkerhedskonferencen, der skal samle alle brancher udenfor olie- og gasindustrien.
HSE-ekspert Søren Pedersen fra Dansk Offshore står for konferencen, og sikkerhed er hjertebarnet for ham. Budskabet med konferencen er helt klart.
- Task Force Zero drejer sig om læring af sikkerhed mellem forskellige brancher, og konferencen er ikke onshore og offshore. Den er for alle, fortæller Søren Pedersen og uddyber.
- Vi samler alle brancher, for at skabe rummet og et netværk til ny læring indenfor sikkerhed. Det er sådan, vi får input af hinanden. Hovedfokus er, at medarbejderne skal gå raskere hjem fra arbejde, end da de mødte. Det er vores kernefokus i olie- og gasbranchen, som vi gerne vil videndele med andre, forklarer Søren Pedersen.
Grønne brancher kan lære: skal ikke gentage olie- og gasbranchen fejl
Selvom Task Force Zero er for alle brancher så ser Søren Pedersen et stort behov for at holde fokus på sikkerheden i den grønne omstilling. Der skal nemlig fart på den grønne omstilling med PtX og andre nye teknologier. Det øger risikoen for ulykker, men det er der råd for.
- Det skal gå hurtigt med den grønne omstilling. Her er det, vi siger, der er behov for safety leadership. Safety leadership betyder, at vi snakker samme sprog indenfor sikkerhed, uanset hvilken branche det drejer sig om. Derfor er mottoet for Task Force Zero 2022 også "Keeping the safety mindset during the energy transistion", fortæller han.
Sikkerheden er også vigtigt i en tid, hvor der er mangel på arbejdskraft.
- Netop fordi er mangel på arbejdskraft, er det endnu vigtigere, vi passer på vores medarbejdere. Så de også kan komme på arbejde i morgen, siger Søren Pedersen
At olie- og gasbranchen en gang selv har haft sin del af ulykker, har gjort, at man vil hjælpe andre med sikkehed.
- Andre skal ikke gentage de fejl, som vi lavede en gang. Derfor vil vi hjælpe andre med at forstå, så fejl ikke opstår. Det opnår man med en "no blame culture". Man bliver ikke straffet for at fortælle, når man fortæller om ulykker eller nærved ulykker, fortæller Søren Pedersen om en åbenhedskultur, der gør alle virksomheder kan undgå ulykker.