Gøres klar til Thor: Lokal entreprenør skal udvide kaj i Thorsminde Havn
Arbejdet på havnen er godt i gang og fra entreprenørfirmaet er der stor tilfredshed med opgaven.
Foto: Thorsminde Havn

Gøres klar til Thor: Lokal entreprenør skal udvide kaj i Thorsminde Havn

Det lokale entreprenørfirma Ivan Jakobsen har vundet udbuddet om at udvide Thorsminde Havn med 120 meter ny kaj, som skal gøre havnen klar til at blive basehavn for Thor Havvindmøllepark.
3. JUN 2024 15.29

Når Danmarks hidtil største havvindmøllepark Thor Havvindmøllepark skal drives- og vedligeholdes bliver det med base fra Thorsminde Havn. For at kunne håndtere denne opgave bedst muligt, har en udvidelse af havnens kaj længe være på ønskelisten, og det ønske bliver nu snart en realitet. 

Således har den kommunaltejede havn netop gennemført et udbud op en udvidelse af kajen fra de nuværende 800 meter til 920 meter. Desuden vil kajen også med opgraderingen kunne holde til større belastningen, hvilket er en fordel med fremtidens større vindmølleelementer in mente. 

- Etableringen af det nye kajanlæg er et vigtigt skridt i retning af at cementere Thorsminde Havns status for vind- og energibranchen. Den transformation fra traditionel fiskerihavn til fremtidssikret energihavn er altafgørende for udviklingen af Thorsminde og betyder endnu bedre muligheder for at kunne arbejde professionelt som servicehavn, siger Torben Gudiksen, formand for Erhverv- og Turismeudvalget i Holstebro Kommune.

Lokal entreprenør skal løber med opgaven

Thorsminde Havn har igennem længere tid teaset for potentialerne ifm den store omstilling fra fiskerihavn til energihavn og har fx holdt flere informationsmøder med interesserede håndværkere og firmaer for at styrke interessen for at byde ind på nye opgaver. Og det har båret frugt for entreprenørfirmaet Ivan Jakobsen fra Struer, som har deltaget i alle møderne og har længe været klar til at kaste sig over opgaver i forbindelse med den grønne omstilling. 

- Vi kom tidligt på Thorsminde Havns leverandørliste og er særligt glade for, at vi kan bidrage til udviklingen af havnen. Vi glæder os også til at udnytte vores kompetencer i opgaven og er altid meget tilfredse med at være med i projekter, der styrker den grønne omstilling, fortæller Jan Jakobsen, direktør for Ivan Jakobsen.

Investeringen i det nye kajanlæg løber op i 10 mio. Kr. Trafikstyrelsen har givet tilsagn om medfinansiering af kajen med 4 mio. Kr. Den resterende del af anlægget finansierer Thorsminde havn. Arbejdet er gået i gang, og de nye 120 meter ny kaj skal stå klar til 1. september 2024.

amp

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet