Google-fond investerer knap 300 mio. kroner i dansk startup

Google Ventures har skudt penge i danske Again, der vil omdanne CO2 til kemikalier eller spiselige produkter.
KORT NYT17. JUL 2024 9.33

Et dansk selskab ved navn Again, der arbejder på at omdanne CO2-udledning fra eksempelvis store industrianlæg til nyttige, klimavenlige materialer, har fået international opmærksomhed fra en stor investeringsfond.Google Ventures, der er ejet af Google-moderselskabet Alphabet, investerer i lovende startup-virksomheder.

Og fonden har ifølge Forbes og sammen med investeringsfonden HV Capital indgået aftale om at skyde 43 millioner dollar, svarende til 295 mio. kr. i Again. Dermed har Again sammenlagt fået tilført omkring 100 mio. dollar fra investorer, der ser et potentiale i det danske selskabs teknologi.

Again pumper CO2, der ellers ville være blevet ledt ud i atmosfæren, ind i såkaldte bioreaktorer. Her sørger særlige bakterier og mikroorganismer for at omdanne drivhusgassen til kemikalier, fødevarer eller dyrefoder.

- Vi sørger egentlig bare for at rense udledningerne, og så producerer vi samtidigt et meget værdifuldt produkt.

- Men det er nødt til at være billigt og robust, og så skal det kunne køre døgnet rundt og hele året, siger medstifter Torbjørn Jensen til Fortune.

Again har rødder i forskning fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Virksomheden har en forventning om, at man kan tage sit første anlæg i drift i slutningen af 2025 eller begyndelsen af 2026. Den petrokemiske industri, der omdanner dele af olie og naturgas til kemiske produkter, står ifølge Forbes for fire procent af de globale udledninger af drivhusgasser. Derfor er der et stort klimapotentiale i at kunne reducere de direkte udledninger herfra.


jel /ritzau/

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet