Hofor donerer nødgenerator til Ukraine

KORT NYT3. JUL 2024 11.51

I Ukraine, hvor Rusland er gået efter at ramme kritisk infrastruktur, især elforsyningen, er store generatorer i høj kurs. Derfor har Hofor doneret et tidligere nødstrømsanlæg fra et nedlagt vandværk til Ukraine. Det oplyser forsyningsselskabet i en meddelelse.

- Vi, der arbejder med kritisk infrastruktur, ved, hvad det kræver at sikre alle forsyninger. Så vi kan bedre forestille os, hvordan det er at have den samme opgave i et land, der er ramt af krig – og hvor modstanderen gør alt for at ødelægge infrastrukturen og de forsyninger, der er grundlag for borgernes liv. Den store nødgenerator kan gøre god gavn i Ukraine, hvor den kritiske infrastruktur, herunder elforsyningen, er under et ekstremt hårdt pres, siger Susanne Juhl, bestyrelsesformand for Hofor.

Nødstrømsanlægget er kommet i overskud, efter at Hofor har opført et nyt vandværk ved Thorsbro nær Ishøj og sat det i drift. Der er tale om en meget stor diesel-generator på 500 kW. Det er nok til at køre 250 kogeplader på fuldt blus eller drive for eksempel et lille hospital, så det er muligt at operere, når strømmen er gået. Generatoren kan også blive placeret på en lastbil, så den kan bruges der, hvor der opstår behov.

amp

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet