Kommunalpolitiker kræver åbenhed omkring Hanstholm Havn
Hanstholm Havn er blevet hjemtaget af Thisted Kommune. (Arkivfoto.)
Foto: Lars Laursen/Biofoto/Ritzau Scanpix

Kommunalpolitiker kræver åbenhed omkring Hanstholm Havn

Peter Skriver Nielsen (S) sidder i Thisted byråd og i kommunens økonomiudvalg, hvor han nu har fået havnen skræntende økonomi sat fast på dagsordenen på hvert andet møde. Nu skal der være åbenhed, mener politikeren.
28. FEB 2023 13.03

Hvad er der sket hvornår, og hvordan kunne Hanstholm Havn økonomi ende et sted, hvor Thisted Kommune fra årsskiftet har måttet tage havnen hjem i kommunal regi. Det er et spørgsmål, der i den grad beskæftiger Peter Skriver Nielsen, der sidder i Thisted kommunalbestyrelse siden kommunesammenlægningen for socialdemokratiet. Selv som en yderst garvet kommunalpolitiker, så kommer havnens problemer på en måde bag på ham.

- Som menig kommunalbestyrelsesmedlem så har man ikke den fulde indsigt i, hvad der sker, siger Peter Skriver Nielsen.

Men politikeren er efter sidste byrådsvalg kommet i kommunens centrale økonomiudvalg, hvor økonomien og selv centrale ansættelser bliver besluttet i under tavshedpligt. Alligevel har han en fornemmelse af, at ikke alle informationer er kommet frem.

- Måske er der noget, som vi ikke har fået at vide den gang, hvor lånet til havneudvidelsen blev taget. Der hvor problemet kommer er, da havnen skal generere mere vækst efter udvidelsen. Det tror jeg stadigt fuld og fast, den kan, konkluderer politikeren.

Men der er noget, som mangler, mener han.

- Jeg vil gerne have en åben debat om havnen og dens økonomi. Jeg har også på fornemmelsen, at vi ikke er blevet informeret nok af havnens bestyrelsesformænd bortset fra Micheal Svane som den sidste bestyrelsesformand, siger Peter Skriver Nielsen.

Der er heller ingen tvivl for politikeren om, at der er markant forskel på at være byrådsmedlem og være medlem af økonomiudvalget.

- Jeg havde ikke fået nok at vide uden min plads i økonomiudvalget, siger Peter Skriver Nielsen.

Havnen på dagsordnen

Fornemmelsen af, at havnen situation har udviklet sig for næsen af ham som byrådspolitiker, har gjort at den politiske veteran i økonomiudvalget har krævet, at havnen skulle være et fast punkt på dagsordnen på hvert eneste møde. Sådan er det dog ikke blevet.

- Jeg kunne godt have tænkt mig, at vi havde haft havnens økonomi på dagsordnen på hvert eneste månedligt møde. Det er endt med, at det kommer på hver anden måned, og det er også fint, siger Peter Skriver Nielsen.

På trods af posten i økonomiudvalget står Peter Skriver dog tilbage med en klar fornemmelse af, at ikke alle informationer er blevet fremlagt for ham. Derfor har han søgt aktindsigt i havnens bestyrelses bestyrelsesreferater gennem de sidste ti år, og det er der kommet en del ud af.

- Jeg modtag hele 1034 siders bestyrelsesreferater, fortæller Peter Skriver Nielsen, der har læst de mange sider i sin investigative tilgang til politikertilværelsen.

Men hans undersøgelse af, hvad der er sket, stoppet slet ikke der.

- Jeg vil søge aktindsigt de revisionrapporterne også, selvom de alle er blevet godtkendt af havnens bestyrelse, forklarer han.

Peter Skriver synes nemlig, det er noget, som han skylder borgerne i kommunen.

- Det er på sin plads, at der bliver spurgt kritisk indtil det. Det er kun sådan, vi kan få folk til at tro på havnen. Der skal være ærlighed omkring havnen. Så er jeg sikker på, det kommer til at gå godt med havnen, siger Peter Skriver Nielsen.

Den konstruktive kritiske tilgang slipper han dog ikke sådan lige.

- Jeg kunne godt finde på at søge om aktindsigt for ti år mere tilbage og få 1034 sider mere, lyder det fra ham.

 

 

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet