Kriegers Flak skaber arbejdspladser på Bornholm
I sidste uge kunne Vattenfall fejre, at 50 af Kriegers Flaks vindmøller nu er installeret, hvilket dermed gør havvindmølleparken til Danmarks største. Det er dog ikke kun vindmøller, der er kommet til Bornholm, men også arbejdspladser.
- Det har fra starten været vigtigt for os, at de leverandører der kommer til Bornholm oplever, at de kommer til et samfund, hvor alle hjælper hinanden, at vi hurtigt finder en løsning, hvis der opstår nogle uforudset udfordringer eller et pludseligt behov, og det gælder selvfølgelig også arbejdskraft, vi har simpelthen hinandens visitkort liggende i baglommen, siger Lone Reppien Thomsen fra Offshore Center Bornholm.
Det er Virksomhedsservice i Jobcenter Bornholm, der har behandlet forespørgslen på arbejdskraft og fundet kvalificerede kandidater.
- Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Jobcenteret, Offshore Center Bornholm og de lokale virksomheder. Både hvad angår rekruttering og opkvalificering af den arbejdskraft vi har efterspurgt. Vi har ansat en administrativ medarbejder og en logistik assistent, siger Lasse Groth Friis, Construction Project Manager, fra Siemens Gamesa.
Det samme er gældende for Muelhan Wind Service.
- Vi er rigtig glade for den lokale arbejdskraft, de har en god indsigt i de lokale forhold og infrastruktur. En administrativ medarbejder hos os har rigtig mange forskellige opgaver lige fra bestilling af rejser, kontakt til borgerservice, overnatning til vores medarbejdere og meget mere. Ja, også den her Corona, hvor de også er med til at sørge for at vores medarbejdere kan blive testet, siger Søren Andersen, Head of Business Unit – Offshore Installation, fra Muehlhan Wind Service.
Til glæde for hele øen
Aktiviterne på Kriegers Flak er med til at skabe og fastholde arbejdspladser på hele øen, fortæller Allan Westh, Borholm Regionskommunes arbejdsmarkedschef:
- Både Sydhavnens Motorværksted og Bornholms Elektromotor har været ude og sige, at de har fastholdt medarbejdere, hvilket er glædeligt i en svær tid. Alle fastholdte medarbejdere eller skabte jobs er glædeligt for Bornholm og vi har en forventning om, at fremtiden byder på flere muligheder inden for Offshore for både de bornholmske virksomheder og skabelsen af nye jobs.
Det lover desuden godt for fremtiden, når Bornholm skal blive den ene af to energiøer.
Projektet "Klar til EnergiØ Bornholm" har til formål at understøtte lokale forberedelser i relation til kommende offshore aktiviteter og senere EnergiØ Bornholm. Parterne i projektet er Business Center Bornholm, Marlog/Offshore Center Bornholm, Campus Bornholm og Jobcenter Bornholm, hvor fokus er på at servicere leverandører, lokale virksomheder, ansatte og kommende ansatte.
esl