Servicehavn Klintholm Havn:
Offshore-eventyret begyndte med en dildofabrik
For Morten Andersen så verden anderledes ud i 2014, efter 30 års arbejde som tømrer og med nedslidte hofter. Mellemstationen som pedel på en skole var heller ikke det rigtige. Men drømmen om et liv som iværksætter med erhvervsbygninger var allerede til stede sammen med hans bror, Michael Martin Andersen. Springbrættet kom pludselig.
- Jeg så en konkursramt dildofabrik i Tappenøje. Vi bød på den, og fik den for 100.000 kr., fortæller Morten Andersen med et smil.
I dag huser den nedlagte dildofabrik et fitnesscenter, en negletekniker og en fysioterapeut, og bygningen er en succesrig del af erhvervsudlejningen.
Sådan begyndte iværksættereventyret, og det tog hurtigt fart.
- Det var startskuddet, og vi fik hurtigt blod på tanden. Allerede året efter fik vi muligheden for at købe Marina Park her i Klintholm Havn, fortæller Morten Andersen, der i dag er adm. direktør i MMA Offshore A/S - Onshore Services, mens hans bror er bestyrelsesformand.
Når man spørger ham i dag, hvad det kræver at komme i gang som iværksætter, tvivler han ikke et sekund.
- Man skal gribe chancen, når den er der og springe ud i det. Og så skal man forvente lange arbejdsdage, forklarer han.
Marina Park Cabins, som det tidligere Danland hotel i dag hedder, førte til muligheden for at skabe onshore faciliteter for Baltic 2. Det er en tysk havvindmøllepark nær Danmarks største havmøllepark, Kriegers Flak. Baltic 2 ligger cirka 37 km fra Klintholm Havn, og det er tættere end nogen tysk havn. Derfor serviceres havmølleparken i dag af tyske medarbejdere fra Klintholm Havn. MMA Offshore A/S - Onshore Services ejer i dag både servicestationen og hotellet til medarbejderne.
Grunden til, at det i det hele taget er blevet til noget, er i høj grad også på grund af brødrenes kvalifikationer. Tømrerkvalifikationerne har gjort det muligt for Morten Andersen selv at tegne det nye hotel, og forhandlingerne med det tyske energiselskab EnBW Energie Baden-Württemberg AG har hans brors tyskkundskaber været vigtige for. Michael Martin Andersen har nemlig boet i nærheden af Frankfurt i 40 år.
- Man skal kende sprog og kultur, hvis man skal arbejde for et udenlandsk selskab. Og så skal man vide, det er lange processer, fortæller Morten Andersen, der også røber, at MMA Offshore A/S - Onshore Services har haft henvendelser fra Frankrig om et lignende setup, men her valgte firmaet at takke nej blandt andet på grund af afstanden og de sproglige og kulturelle barrierer.