Elproduktionen i EU:
Over 50 pct. kommer nu fra vedvarende energi

EU's medlemslande har i første halvår opnået, at mere end halvdelen af elektriciteten kommer fra vedvarende energikilder som vind, vand, sol og biomasse
KORT NYT17. JUL 2024 8.22

EU’s 27 medlemslande har nået en vigtig milepæl, hvor andelen af elektricitet fra vind, vand, sol og biomasse for første gang overstiger 50 pct. i første halvdel af året. Det skriver Green Power Denmark.

– Vindenergi bl.a. produceret i Nordsøen er med til at skabe den gode nyhed, siger kontorchef Savannah Altvater fra Eurelectric i et interview på baggrund af data fra brancheorganisationens Electricity Data Platform (ELDA).

Vedvarende energi leverer nu over dobbelt så meget elektricitet som atomkraft, der står for 24 pct. Den sidste fjerdedel kommer fra naturgas- og kulkraft, mens olie næsten er ude af produktionen. Denne udvikling ses som et vigtigt skridt i retning af CO2-neutralitet senest i 2050.

For at nå 2030-målene er det nødvendigt at fremskynde udbygningen af vedvarende energi og elektrificeringen af flere sektorer. Ifølge Eurelectric bidrager denne øgede andel af VE-el ikke kun til den grønne omstilling, men også til at reducere afhængigheden af fossile brændsler i Europa.

En kombination af udbygning af vedvarende energi, elektrificering af flere brancher og styrkelse af elnettene er nødvendig for at dekarbonisere Europa effektivt. Indførelsen af Green Deal, Fit for 55 og RePowerEU-direktiverne markerer et vigtigt skridt, men implementeringen i medlemslandene er afgørende.

jel

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet