RWE starter jordbundsundersøgelser til Danmarks største havvindmøllepark Thor
Det geologiske forskningsfartøj Fugro Scout har allerede begyndt de geotekniske boringer og test på vindmølleplaceringerne. De indhentede oplysninger skal verificere eksisterende data og give yderligere geotekniske parametre. Det skal bidrage til et detaljeret design og optimering af fundamenterne for transformerstationen og havvindmøllerne. Det skriver det tyske energiselskab med hovedsæde i Essen i en pressemeddelelse.
Fugro vil blive støttet af to andre specialfartøjer i undersøgelserne, der vil foregå fra midten af juli og fremefter. Fartøjet Normand Mermaid vil indhente nøgleparametre for jordens adfærd under havvindmøllernes driftsområde. Fartøjet Energy Scout vil indhente nøgledata, der skal muliggøre design, installation og beskyttelse af inter-array-kabler og hovedeksportkablet, som forbinder transformatorstationen til havs med nettet til lands. Der vil blive udført termiske ledningsevnetests for at vurdere jordens termiske egenskaber i og omkring hele udviklingsområdet.
Med en planlagt kapacitet på 1.000 megawatt (MW) bliver Thor Danmarks hidtil største havvindmøllepark. Når den er fuldt operationel, hvilket efter planen vil være være senest i 2027. Parken vil på det tidspunkt være i stand til at forsyne mere end én million danske husstande med grøn strøm fra Nordsøen.
RWE er en førende global aktør inden for vedvarende energi og nummer 2 på verdensplan inden for havvind. Selskabet vandt konssessionen til Thor i en lodtrækning sidste år. Thor-projektet vil bidrage til at understøtte virksomhedens mål om at vækste sin globale havvindkapacitet fra de nuværende 3 gigawatt til 8 gigawatt i 2030. RWE er allerede involveret i den danske Rødsand 2 havvindmøllepark, som ligger syd for den danske ø Lolland, cirka 10 kilometer sydøst for Rødbyhavn. Vindmølleparken har en kapacitet på 207 MW (RWE-andel: 20 %) og har været i drift siden 2010.
jel