Stor opbakning fra erhvervslivet baner vejen for første spadestik til ny solcellepark
Solcelleparken skal efter planen stå færdig i foråret næste år.
Foto: Nrgi

Stor opbakning fra erhvervslivet baner vejen for første spadestik til ny solcellepark

En række PPA-aftaler med virksomheder har skubbet på realiseringen af Nrgis nye 122 hektar store solcellepark ved Kolind på Syddjurs.
9. SEP 2024 14.28

En ny solcellepark på 122 hektarer sydøst for byen Kolind på Syddjurs er på vej til at se dagens lys. Således er første spadestik på det grønne projekt taget. Bag energiprojekt etstår NRGi Renewables, som har udviklet det i tæt samarbejde og dialog med Syddjurs Kommune, lokalsamfundet, lodsejerne og de nærmeste naboer. 

Projektet var dog næppe blevet en realistet i samme tempo, hvis ikke der var opbakning fra erhvervslivet. Således har flere virksomheder, herunder Molslinjen, Rolltech og Stark, valgt at bidrage til projektet ved at indgå Power Purchase Agreements (PPA-aftaler) via Energi Danmark. Det oplyser NRGi i en pressemeddelelse.

- Vi har været glade for den store opbakning og dialog, vi har oplevet omkring vores solcellepark ved Kolind. Det er fantastisk at se, hvordan virksomheder aktivt vælger at støtte den grønne omstilling gennem PPA-aftaler. Denne form for samarbejde viser, at erhvervslivet er klar til at tage ansvar og ønsker at bidrage til en bæredygtig fremtid, siger Martin Eghøj Laursen, som er Commercial Director i NRGi Renewables.

Energi skal drive elfærge

PPA-aftalerne betyder, at virksomhederne forpligter sig til at aftage strøm fra solcelleparken. Dette sikrer ikke blot et økonomisk bidrag til projektet, men giver også virksomhederne en konkurrencedygtig pris på vedvarende energi i en længere årrække. 

- Byggebranchen står for cirka 30 pct. af Danmarks CO2-udledning, og alle i branchen bærer et ansvar for at reducere vores klimaaftryk. Som Danmarks største forhandler og distributør af byggematerialer har vi et særligt ansvar, og vi er derfor meget tilfredse med aftalen med Energi Danmark, siger Christian Stokholm, direktør for strategi- og forretningsudvikling i Stark.

En anden kunde er Molslinjen, som skal bruge den vedvarende energi til driften af den kommende elfærge Nerthus’, som i øjeblikket ved at blive bygget på et værft i Tyrkiet, på Alslinjen mellem Bøjden og Fynshav.

- Vi kan ikke sende produktionen fra solparken direkte til Als – men vi bidrager til at øge den samlede mængde af vedvarende energi i elnettet, samtidig med vi bruger en tilsvarende mængde strøm på Als, når den nye elfærge kommer til ruten omkring årsskiftet, siger Molslinjens administrerende direktør, Kristian Durhuus.

Energi Danmark: En win-win situation

Hos Energi Danmark, som står for håndtering af risiko og balancering, hvilket reducerer virksomhedernes eksponering mod fremtidige prisstigninger på energi, er man også glade for, at flere og flere virksomheder har fået øjnene op for PPA-aftaler og de muligheder, de giver.

- Vi er utroligt stolte over at kunne tilbyde vores kunder reel additionalitet i markedet. Ved at aftage strøm fra denne nye solcellepark er vores kunder direkte med til at accelerere den grønne omstilling. Det er en win-win situation, hvor vi ikke kun understøtter vores kunders bæredygtige mål, men også skubber på for en mere bæredygtig fremtid for os alle, siger Kim Nielsen, Head of Sales, Energi Danmark.

Det forventes, at den kommende solcellepark er klar til drift i foråret 2025.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet