Stort PtX-projekt i Esbjerg opnår miljøgodkendelse

Miljøstyrelsen har godkendt Høst PtX Esbjerg, som Copenhagen Infrastructure Partners står bag.
12. DEC 2024 15.33

Produktion er  120-140.000 tons grøn brint årligt og 100-150 lokale arbejdspladser i Esbjerg er rykket et skridt nærmere. Det sker efter, at Miljøstyrelsen har godkendt Copenhagen Infrastructure Partners projekt Høst PtX Esbjerg, som har en planlagt kapacitet på en GW. 

- Vi er meget tilfredse med at have modtaget Miljøgodkendelsen, der gør det muligt for os at fortsætte udviklingen af vores anlæg her i Esbjerg med en elektrolysekapacitet på 1 GW, som kan bruges til at producere grøn brint. Godkendelsen er ikke kun en blåstempling af vores grundige arbejde i forhold til håndtering af miljø- og sikkerhedsrelaterede emner, men også en indirekte indikation af, at vi i Danmark ønsker at bidrage til omstillingen af sektorer, der ikke kan elektrificeres. Det er et vigtigt signal i forhold til fremtiden for storskala PtX-projekter i Danmark, siger projektdirektør David Dupont-Mouritzen i en pressemeddelelse. 

Miljøgodkendelsen er et vigtigt skridt på vejen, men for at projektet kan realiseres er næste vigtige skridt den videre udvikling af en dansk brintinfrastruktur, som for nyligt blev udskudt i området fra 2028 til 2031. Rørledningen er afgørende for at kunne eksportere den grønne brint til det europæiske marked, særligt Tyskland. 

Godkendelse vækker ikke kun glæde hos Høst PtX Esbjerg også på borgmesterkontoret, er der glæde over, at projektet går fremad. 

- Miljøgodkendelsen for Høst markerer en vigtig milepæl ikke bare for projektet, men også Esbjerg og selvfølgelig PtX-industrien, som potentielt kan drive både vækst i vores region og den grønne omstilling fremad. Ambitionerne er høje for Høst PtX Esbjerg, og projektet viser, hvordan aktører som CIP investerer massivt i fremtidens løsninger. Nu mangler vi kun én brik: En hurtig etablering af den nødvendige brintinfrastruktur. Den er afgørende – ikke bare for Høst, men for Esbjerg, Danmark og vores fælles grønne fremtid. 

Høst PtX Esbjerg allerede mange aftaler på plads til projektet. Tidligere har man sikret sig jorden til anlægget og adgang til grøn strøm med en nettilslutningsaftale med Energinet samt sikret sig vandforsyninger fra det nærliggende spildevandsanlæg under DIN Forsyning.  

amp

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet