Ekstremt vejr, klimaforandringer og vidensdeling i fokus på Klimafolkemøde
Elever fra Viby Efterskole synger velkommen til årets Klimafolkemøde på hovedscenen.
Foto: Rebecca Mai Nilsson

Ekstremt vejr, klimaforandringer og vidensdeling i fokus på Klimafolkemøde

Klimafolkemødet i Middelfart er skudt i gang, og man forventer igen i år at sætte rekord for antal besøgende.
31. AUG 2023 11.00

MIDDELFART: Borgmester Johannes Lundsfryd (S) og regionsrådsformand Stephanie Lose (V) bød velkommen til årets Klimafolkemøde i Middelfart. 

- Det kræver viden, hvis man skal gøre noget bedre. Det er det bedste ved et folkemøde som det her, hvor vi kan se og få indblik i, hvilke muligheder der er for at gøre mere for vores klima, siger Johannes Lundsfryd, borgmester i Middelfart Kommune. 

Han fremhæver det ekstreme vejr i år med oversvømmelser i Norge, storme i Italien og en ekstraordinært våd juli herhjemme som hændelser, der får klimakrisen længere op i vores alles bevidsthed. 

- Klimaudfordringerne omkring os er en af tidens helt store udfordringer for vores samfund. Det ekstreme vejr minder os om de udfordringer vi har og omfanget af klimakrisen, siger han. 

Han runder af med at fremhæve Klimafolkemødets ambition om at give plads til faglig vidensdeling og debatter, så både privatpersoner, virksomheder og lokalsamfund kan få inspiration med hjem.

Danskerne tager klima alvorligt

Stephanie Lose fremhæver, hvor meget eventet er vokset de seneste fem år, og at man forventer at slå besøgsrekord med 30.000 deltagere i løbet af de tre dage. Derudover er der også ny rekord for antallet af events med 400 arrangementer fordelt på 12 scener og 175 forskellige arrangører. 

- Som optakt til årets Klimafolkemøde lavede Region Syddanmark en national meningsmåling med 2.000 danskere, hvor en stor del så klimaudfordringerne som den aller største udfordring for vores samfund. Mange ønsker, at der skal ske mere fra politisk side, men en stor del mener også, at alle har et personligt ansvar for at bidrage til løsninger, siger hun. 

Her peger hun på, at alle fx ikke vil ændre ferievaner, transportvaner eller madvaner for klimaet, men at Klimafolkemødet kan være et forum for inspiration til, hvad man kan gøre både i det store og i det små. 

Fra lokalt til nationalt

Klimafolkemødet varer tre dage, og har diverse talks, debatter og events med fokus på klima. 

Det er gratis for alle at deltage, og siden 2019 har Middelfart Kommune og Region Syddanmark lavet et samarbejde om, at eventet skulle gå fra at være lokalt til at være en national begivenhed. 

Sidste år rundede eventet med 21.000 besøgende sin hidtige rekord. I år holdes mødet fra 31. august til 2. september på KulturØpladsen i Middelfart. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet