Havnepartnerskabet:
"Ekstremt vigtigt, at de danske havne er på forkant med den rivende udvikling"
Havnepartnerskabet blev lanceret i slutningen af april måned af erhvervsminister Morten Bødskov (S), transportminister Thomas Danielsen (V) og klima-, energi-, og forsyningsminister Lars Aagaard (M). De samlede 16 medlemmer af partnerskabet skal komme med anbefalinger til, hvordan de danske erhvervshavne skal udvikles fremover i særdeleshed i forbindelse med den grønne omstilling.
Anbefalingerne skal komme omkring årsskiftet, at det vil sige at partskabet er cirka midtvejs med sit arbejde. Medlemmerne kommer fra organisationer, der på den ene eller anden måde er involveret i havnedriften. Det er brancheorganisationen Danske Havne, CO-Industri, der har to pladser, Green Power Denmark, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Dansk Offshore, Danske Rederier, Danske Maritime, KL, Brintbranchen, Forsikring og Pension, Danmarks Fiskeriforening, Danske Shipping- og Havnevirksomheder. Se oversigten af medlemmer her på DOI.dk
Dansk Offshore har valgt Christina Heineke Petersen, der managing director & head of country services hos TotalEnergies Upstream Danmark til at repræsentere den danske olie- og gasbranches medlemsorganisation. Hun er ikke i tvivl om, hvorfor havnepartnerskabet er sat i verden.
- I offshorebranchen finder vi det ekstremt vigtigt, at de danske havne er på forkant med den rivende udvikling, der finder sted i energisektoren, siger Christina Heineke Petersen og uddyber grunden, der i høj grad har noget med grønne tiltag og udviklingen af langt større fremtidsprojekter:
- Udover vores klassiske forretningsområder indenfor olie og gas, vil de danske havne i fremtiden også være centrum for CO2-lagring, havvind og grønne brændstoffer, og det gør havnene til vitale knudepunkter i at sikre effektive og skalérbare løsninger for omladning, transport og produktion.
Det er en opgave, som både Dansk Offshore og Total er klar til vejlede regeringen om i havnepartnerskabet.
- Vi ser meget frem til at bidrage til at skabe de rette rammebetingelser de danske havne, lyder det.
Forsamligen af medlemmer tæller de 15 medlemmer og formanden Christina Grumstrup Sørensen, der er seniorpartner hos Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), der udvikler havvindsprojekter på global plan. Foruden ved de 16 medlemmer er der samlet 19 fagfolk mere fra de enkelte organisationer, kun Dansk Erhverv og Dansk Offshore har ingen bisiddere med ved bordet.
- Mit indtryk fra de først to møder er, at vi har fået sat de rette personer omkring bordet, siger Christina Heineke Petersen slutteligt.