Danmarks største plastsorteringsanlæg: Direktøren har ansat de første medarbejdere
ReSource Denmarks foreløbige hold fra venstre er det supply chain manager Anne Toft Madsen, fabrikkdirektør Lars H. Kristensen, office manager & people partner Githa Brydebøl og maintenance & safety manager Anders Bøgh Vindbjerg.
Foto: ReSource Denmark

Danmarks største plastsorteringsanlæg: Direktøren har ansat de første medarbejdere

Byggeriet er ved at tage sin endelige form hos Resource Denmark i Esbjerg, og der skal ansættes mange flere medarbejdere.
14. JUL 2023 14.25

Det største plastsorteringsanlæg i Danmark, som åbner i Esbjerg i begyndelsen af 2024, tager hastige skridt mod sin endelige form. Anlægget bliver starten på en helt ny æra for plastsortering og genanvendelse i Danmark, fordi plastaffaldet ikke længere behøver sendes til udlandet. 

Sorteringsanlæggets hovedbygning er 173 meter i længden, 40 meter i bredden og 20 meter i højden, og den fyldes hver dag med stadig mere højteknologisk sorteringsudstyr. Når anlægget står klar i begyndelsen af 2024, vil det kunne håndtere alt plastaffald i Danmark og dermed hjælpe Danmark med at nå sit mål om at genanvende endnu mere plast. ReSource er et anlæg, der skal genanvende dansk plastaffald og forhindre, at plasten bliver sendt til forbrænding eller eksporteret til udlandet. Det skriver Resource Denmark i en pressemedelelse.

Højteknologisk sortering

Installationen af ReSource Denmarks sorteringsudstyr, der har kapacitet til at genanvende 160.000 tons plast om året, er nu godt i gang.
Den tyske producent Eggersmann er leverandør af det højteknologiske udstyr til sortering af plasten. I processen fjernes først urenheder, og derefter sorteres plasten i forskellige kvaliteter (HDPE, PP, LDPE, PET og PVC), som opfylder kravene til både kemisk og mekanisk genanvendelse. Tetra Pak og metal bliver også sorteret fra i processen og sendt til genanvendelse. ReSource opnår således en meget høj genanvendelsesgrad.

- Fordelen ved ReSource er, at vi bruger velkendt teknologi i stor skala. Denne teknologi er meget fleksibel, og vi kan tilføje eller ændre, hvilke plastkvaliteter vi vil fokusere på i sorteringsprocessen. ReSource giver også mulighed for sporbarhed fra affald til produkt, hvilket vil være afgørende for nøgleaktører i branchen fremover, siger fabriksdirektør Lars H. Kristensen.

Når anlægget er oppe at køre, vil det beskæftige 50 fuldtidsansatte.

- Vi er godt i gang med rekrutteringen og leder efter dygtige kolleger, som vil være med til at løse plastudfordringen. I øjeblikket er vi fire medarbejdere, siger fabriksdirektøren.


Men det tal vil snart ændre sig, da ReSource har en række åbne stillinger, fra operatører og gaffeltruckførere til vedligeholdelsesteknikere.

ReSource Denmark ejes 50/50 af Quantafuel ASA og den grønne franske investeringsfond Eurazeo SE.

jel

This article has been automatically translated from danish.
Sign up for the newsletter