Efter krisemøde: Kommunaldirektør i Frederikshavn fortsætter
Kommunaldirektør i Frederikshavn Thomas Eriksen inviterede journalister til et møde og fremlagde fortrolige dokumenter om Frederikshavn Havn, 18 dage efter han selv havde indgivet en politianmeldelse med mistanke om læk.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Efter krisemøde: Kommunaldirektør i Frederikshavn fortsætter

Tirsdag aften var der krisemøde på borgmesterkontoret i Frederikshavn, hvor lækagesag blev diskuteret.
8. MAJ 2024 7.41

FREDERIKSHAVN: Kommunaldirektør i Frederikshavn Thomas Eriksen fortsætter i jobbet. Det står klart, efter at politikere i kommunen tirsdag aften afholdt et krisemøde på borgmesterkontoret. Det skriver Nordjyske. Kommunaldirektøren forklarede sagens sammenhæng, og man konstaterede, at der er tillid til ham, skriver mediet.

Under mødet deltog borgmester Birgit S. Hansen (S) samt alle byrådets gruppeformænd og de to løsgængere Erik Kyed Trolle og Peter Sørensen.

Årsagen var et møde, som Thomas Eriksen har afholdt med journalister fra lokalmediet Nordjyske i april, hvor han fremlagde fortrolige oplysninger i den aktuelle sag om kriseramte Frederikshavn Havn, som kommunen for nylig har hjemtaget.

Selv har kommunaldirektøren afvist, at der er tale om hemmelige dokumenter, som han har fremlagt for journalisterne.

"Det meste ville være overstreget"

I invitationen til mødet havde kommunaldirektøren skrevet til journalisterne, at de kunne se, hvad "der er op og ned i disse ting, uden at I får udleveret dokumenterne. I kan selvfølgelig søge aktindsigt, men så vil det meste være overstreget."

Kun 18 dage før mødet indgav Thomas Eriksen selv en politianmeldelse pga. mistanke om et læk af fortrolige dokumenter fra et lukket byrådsmøde om Frederikshavn Havn.

- Det er mærkeligt, at kommunaldirektøren giver de oplysninger med den ene hånd, og med den anden hånd anmelder han kommunalbestyrelsen til politiet for at bryde hemmeligheder, har Frederik Waage, professor i forvaltningsret fra Syddansk Universitet, tidligere fortalt til Nordjyske.

lal

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter