Glem ikke erhvervslivet i genåbningsplanerne
Statsminister Mette Frederiksen præsenterede mandag after regeringens plan for de første skridt på vejen mod en genåbning af Danmark, hvilket i første omgang indebar at åbne daginstitutioner og folkeskolernes yngste klassetrin.
- Det er en fornuftig løsning, også når gælder om at lade småbørnsforældrene få bedre mulighed for i højere grad at fokusere på deres arbejde - uanset om det foregår hjemmefra eller ude på de respektive arbejdspladser. Men naturligvis skal genåbningen af Danmark foregå i et tempo, så vi ikke risikerer en ny smittebølge, siger Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør hos Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.
Niels Jørgen Hansen hæfter sig dog ved statsministerens udmelding om, at der kommer til at gå lang tid, før Danmark igen er oppe i fulde omdrejninger. Det rammer særligt erhvervslivet, som ikke må blive glemt.
Bud på stakspakke
- Det understreger behovet for, at man, i bestræbelserne på at give danskerne deres hverdag tilbage, også sørger for at give erhvervslivet mulighed for at gøre det samme. Vi skal med andre ord gå fra, at virksomhederne ikke bare kompenseres men også stimuleres, når det gælder deres aktivitetsniveau, siger Niels Jørgen Hansen og uddyber:
- Man skal fra politisk side både fremrykke investeringer i Danmark og samtidig sikre vores industrivirksomheders eksportmuligheder bedst muligt, siger Niels Jørgen Hansen.
Tekniq Arbejdsgiverne præsenterede i sidste uge deres bud på en strakspakke, der skulle hjælpe erhvervslivet til at få en grøn vind i ryggen under coronakrisen.
- I den proces er det helt afgørende, at man, som både vi og andre organisationer allerede har anbefalet, ikke mindst igangsætter investeringer i den grønne omstilling og i det hele taget holder fokus på den grønne dagsorden, siger Niels Jørgen Hansen.
esl