Kriegers Flak gav fast arbejde efter corona
Christer Knudsen fandt fast arbejde efter at have arbejdet med Kriegers Flak.
Foto: Rønne Havn/Kristoffer Linus (Filmfolket)

Kriegers Flak gav fast arbejde efter corona

Corona sendte Christer Knudsen fra Bornholm ud i arbejdsløshedskøen, men offshore erfaring fra en olieplatform gav en fordel og job-chance, fordi Rønne var udskibningshavn for Kriegers Flak havvindmøllepark.
9. SEP 2021 9.57

Egentlig havde den 42-årige bornholmer Christer Knudsen et trygt og godt arbejdsliv med et funktionærstilling hos Bornholm største industrivirksomhed Jensen Group, der blandt andet fremstiller maskiner til tekstilindustrien. Med jobbet som produktionsplanner arbejdede den klejnsmeds-uddannede Christer Knudsen sammen med ingeniører i sin afdeling.

Men da corona ramte Danmark og resten af verden, så gik det kun en vej også hos den succes-vandte Jensen Group.

- Det gik meget hurtigt ned ad bakken, husker Christer Knudsen.

Han var rimelig sikret med sin funktionærstilling, og derfor var han en af de sidste der endte i arbejdsløshedskøen. Det gjorde dog ikke jobsøgningen på øen lettere.

- Jeg gik hjemme, og der var ikke meget at lave på Bornholm. Mine tidligere kollegaer havde allerede fået de job, der var, fortæller han om en arbejdsløshedsperiode, der endte med at blive fem måneder.

Christer Knudsen havde nemlig tidligere klaret sig gennem den svære tid efter finanskrisen, hvor han i 2009 havde arbejdet på en olieplatform på Nordsøen. Det havde en kvik person på jobcentret spottet og formidlet kontakten til firmaet Muehlhan, der lavede installationsarbejdet med udgangspunkt fra Rønne Havn.

- Jeg vidste lidt mere, hvad der skulle foregå, fortæller Christer Knudsen om den offshore-erfaring som han kunne trække på fra en tidligere. Selvom arbejdet Christer fik foregik på havnen i Rønne, så var erfaringen ikke nok, der skulle kurser til.

- Jeg måtte tage syv kurser, inden jeg kunne begyndte, fortæller Christer Knudsen, der fik et teleskoplæsserkursus på Bornholm, mens de andre sikkerhedskurser som blandet andet brandslukning, førstehjælp og højderedning alle krævede en tur til Esbjerg.

Arbejde i Tysklang og nu Esbjerg

Sådan fik Christer Knudsen arbejde på udskibningssitet til Danmark lige nu største havvindmøllepark Kriegers Flak. Selvom installationen er afsluttet så er han ikke endt tilbage i arbejdsløshedkøen.

- Muehlhan spurgte, om jeg ville med videre for der var mere arbejde, fortæller Christer Knudsen, der i første runde har været i Cuxhaven i Tyskland.

Her har han lavet såkaldte retro-fits af staterplades, der er en slags styrkebeslag på Siemens vindmøller.

Christer Knudsen har nemlig arbejdet sig op til nye arbejdsopgaver, og han er glad for sit arbejde, selvom familien er hjemme i Rønne.

- Jeg kan godt lide det, jeg laver. Min kone vidste hvad kun gik indtil, for jeg har jo arbejdet ude før. Men mine sønner synes, det er lang tid, jeg er væk, fortæller Christer Knudsen om sin kone og to sønner, der stadig bor hjemme i Rønne, mens han skiftevis arbejder 14 dage og så har 14 dage fri.

Der er dog også fordele, som han minder sine sønner om.

- Når jeg har fri, så er jeg der jo hele tiden, fortæller Christer, der arbejder 12 timers vagter, når han er afsted.

Selvom hans arbejdshold, nu er rykket til Esbjerg, så er kontrakten fra Tyskland flyttet med. Lønnen er dansk, men der en tysk fordel ved, der hænger ved.

- Vi har fri om søndagen, fortæller Christer Knudsen om noget, der betyder, at kollegaerne også kan få tid til at hygge sig sammen en dag om ugen mellem arbejdet.

Lige nu er det montage-arbejde på elevated lower platform (ELP) til vindmøller, som Christer Knudsen arbejder med sammen med sine kollegaer fra Muehlhan.

- Jeg bliver ved med det her til fremtiden byder på noget andet, siger Christer Knudsen, der tydeligvis trives og er meget tilfreds arbejdslivsskift, som corona og Kriegers Flak har givet ham.

 

This article has been automatically translated from danish.
Sign up for the newsletter