Power-trio har skabt Energiens Folkemøde – ambitionerne er tårnhøje

Det er med støtte fra både kommunen og regionen, at Energiens Folkemøde for tredje gang løber af stablen i Esbjerg. Den vestjyske pendant skal være på sigt blive så stor som Folkemødet på Bornholm.
14. SEP 2021 12.28

- Vi anede ikke, om der kom nogen som helst, siger Jan Christensen om første gang Energiens Folkemøde blev til virkelighed tilbage i 2018.

Men det gjorde der, for der kom ikke mindre end 5.000 besøgende det første år, og grundstenen var lagt til noget, der er blevet et vigtigt event i Danmarks energimetropol Esbjerg. En tilfældig succes var det dog på ingen måde.

Initiativtagerne bag Energiens Folkemøde er nemlig ikke hvem som helst. Erfaring, branchekendskab og et velplejet netværk er en del af historien om Energiens Folkemøde, der slår dørene op til tredje udgave af Energiens Folkemøde med tilhørende konference 16. og 17. september i Esbjerg.

Muligvis volder trapperne en smule problemer for trekløveret bag Energiens Folkemøde, men de kognitive evner er stadigt knivskarpe. 80-årige Niels Aages Giversen er civilingeniør og forhenværende divisionchef hos Force Technology, 76-årige Per Lyster Andersen, har en fortid som regionsbankdirektør både hos BG-Bank og Sparbank Vest – nu driver han egen konsulentvirksomhed og varetager formandsposten i Byforum Esbjerg. Og den sidste af de tre er 74-årige Jan Christensen, der er cand.oecon. med en fortid hos Deloitte, Finansministeriet og Esbjerg Centralsygehus.

Det hele begyndte lidt som et oplysningsarbejde, og energivirksomhederne der er til stede i Esbjerg i centrum.

- Folk aner ikke, hvad virksomhederne laver, fortæller Niels Aages Giversen om en af grundene til, at ideen til Energiens Folkemøde opstod. Folket skulle ganske enkelt møde virksomhederne i energisektoren. Tilbage i 2018 var målet at få ti virksomheder til at deltage, men det endte med at komme 25 virksomheder, og det var der en grund til.

- Det var jo mine kunder, så de vidste hvem, der ringede, fortæller Niels Aages Giversen om, hvordan succesen nærmest var sikret helt fra begyndelsen.

Lokal opbakning er afgørende

Det gode lokale kendskab gjorde også, at der helt fra begyndelsen fra god opbakning fra kommunen.

I år deltager der 30 virksomheder, og der er kommet en topkonference til i programmet for Energiens Folkemøde. Esbjerg Kommune og Region Syddanmark støtter i år hver mødet med 250.000 kr. Ørsted, Vattenfall, Siemens Gamesa, DIN Forsyning og Polytech blot nogle af virksomhederne der deltager.

Topkonferencen på Aalborg Universitet Esbjerg er sidste skud på stammen i udviklingen af Energiens Folkemøde, for mens corona gjorde at der ikke kom et møde i 2020, så har de tre initivtagere ambitionerne forsat vækst i øje. Her kommer ideen til navnet Energiens Folkemøde også ind, for Per Lyster Andersen er oprindelig fra Bornholm.

- Det var vist Per, der havde ideen til navnet, fortæller Niels Aage Giversen om Per Lyster Andersen, der har et indgående kendskab til Folkemødet på Bornholm.

Det er tydeligt, at den landsdækkende kendthed, som de tre sigter efter med Energiens Folkemøde.

This article has been automatically translated from danish.
Sign up for the newsletter