Semco Maritime skal være Danmarks bedste arbejdsplads i 2022
Senior vice president Anders Benfeldt har høje mål for trivelse og sikkerhed for medarbejderne hos Semco Maritime.
Foto: Jesper Ernlund Lassen

”Semco Maritime skal være Danmarks bedste arbejdsplads i 2022”

Rekruttering, værdier og muligheden for at få en ny uddannelse senere i livet går hånd i hånd for senior vice president Anders Benfeldt, der udstikker høje fremtidsmåls.
20. OKT 2021 10.34

Værdier, ordet falder ikke en eneste gang – Anders Benfeldt behøver nok heller ikke tale om værdier, for han leder allerede efter sit værdisæt, hvor der er sammenhæng mellem holdningerne og hvad, der bliver praktiseret.

Roen breder sig helt naturligt i kroppen på hans hjørnekontor, når man kommer ind. Udsigten over den nyanlagte Esbjerg lystbådehavn og nærmest hele Ho Bugt er dog knap så vigtig for Anders Benfeldt – det er derimod følingen og nærheden til hele organisationen i Semco Maritime.

- Jeg planlægger faktisk at flytte ned i nærheden at indgangen, hvor alle kommer forbi, fortæller han.

Anders Benfeldt har selv været rejsende montør indenfor olie og gasindustrien, hvor arbejdet førte ham vidt rundt i verden til lande som Egypten, Sudan, Filippinerne, Panama og Sri Lanka. Karrieren begyndte som maskinmester på et knap så eksotisk sted, og måske netop derfor er nærheden til resten af organisationen så vigtig for ham.

- Jeg har selv tjekket ind hver morgen på Aalborg Værft, og jeg er en bedre leder i dag på grund af det. Hvis man som leder ikke kender til almindelige menneskers levevilkår, og hvad der fylder i deres hverdag, så er det et problem, siger Anders Benfeldt.

DK Havenergi følger elektrikeren Jan Hansen, der har taget sin anden uddannelse senere i livet og netop har fået har fået arbejde hos Semco Maritime med genopbygningen af Tyra II. Anders Benfeldt ser netop den type medarbejder som et aktiv.

- Jeg er sikker på, Jan kommer med en modenhed, og han er fyldt med energi og gå-på-mod, siger senior vice presidenten, der kort har hilst på Jan Hansen forinden.

Flere skal have mulighed for at vælge ny uddannelse senere i livet

Anders Benfeldt ser rekruttering som værende et samfundsanliggende, der kræver tiltag at løse.

- Den dag vi ikke kan få elektrikere, sosu’er eller sygeplejerske, så har vi alle et problem, siger han.

- Hvordan kan vi få gjort det mere fleksibelt, så voksne mennesker ikke skal på lærlingeløn? Hvordan kan vi gøre noget, så der en bedre chance for at ændre kurs senere i livet?

Jeg oplever jo, at der er en villighed til at vælge om, fortæller Anders Benfeldt.

Han har også et forslag til, hvordan man eventuelt kunne løse unges søgning til de faglige håndværkeruddannelser.

- Hvis man kunne få en højere SU senere i livet, hvis man først har taget en faglig uddannelse først, så kunne det være flere ville vælge den vej, siger han.

Et råd til politikerne

Statsminister Mette Frederiksen har tidligere sagt, ”Uddannelsessnobberiet må slutte", fordi hun vil have færre unge skal søge på gymnasiet og siden søge ind på universiteterne. De skal tage en håndværkeruddannelse i stedet.

- Politikerne i dag mangler lidt af den praktiske erfaring og forståelse. Den dag Mette Frederiksen vælger at ansætte en rådgiver, der har erfaring fra en håndværksmæssig uddannelse eller som SOSU, så vil det gøre en forskel. Man må selv gå foran med et godt eksempel, siger Anders Benfeldt.

Han tiltrådte sin stilling hos Semco Maritime, og på daværende tidspunkt havde selskabets smedeværksted i Esbjerg ingen lærlinge. Sådan er det ikke mere.

- Vi har fået to lærlinge nu. Det er vigtigt med diversitet, og vi skal have de ældre til at lære de unge alle cowboy-tricksene, siger Anders Benfeldt.

Det er selvfølgelig alle tricksene, der gør arbejdet lettere, sikrere og bedre. Her ser han også muligheden for skabearbejdsforhold til et langt arbejdsliv for ældre ansatte.

- Vi skal også sørge for at bibeholde de medarbejdere, der har haft et hård og slidsomt arbejdsliv på arbejdspladsen, siger Anders Benfeldt.

Trivsel og høj sikkerhed

Både når det drejer sig om kommunikation og sikkerhed, så bliver der tænkt i nye baner hos Semco Maritime. Hver medarbejder har personlig adgang til en app, hvorfra der kan logges ind både til intern kommunikation fra Semco, men der er også råd, vejledning og endda en socialrådgiver ansat til at hjælpe de ansatte. Det er den en grund til.

- Jeg vil ikke have medarbejdere, der ikke trives eller bliver syge, fortæller Anders Benfeldt, der giver to små konkrete forbedringer som offshoremedarbejderne havde nævnt i feedback.

- En medarbejder nævnte med en vis forundring, t-shirtsene man bruger på arbejdet offshore kostede 10,- kr. Så det kigger vi selvfølgelig på, fortæller han om en mindre udgift.

Men også nok lidt dyrere ende ligger sikkerhedskoene, hvor grænsen for hvad sikkerhedssko må koste hidtil har ligget på 900 kr.

- Hvis en kollegaen her på kontoret går i et par Hugo Boss sko til mindst 1600,- kr. så er en øvre grænse for hvad sikkerhedssko på 900,- måske for lavt. De ansatte på Nordsøen går i deres sko i tolv timer ad gangen, så det skal være gode sko, selvom der skal være en grænse, fortæller Anders Benfeldt om sikkerhedsko, der kan koste over 4000,- kroner.

Målsætningen er høj, men målet er helt klart for Anders Benfeldt, der ved hvad Semco Maritime skal være allerede til næste år.

- Semco Maritime skal være Danmarks bedste arbejdsplads i 2022, slutter Anders Benfeldt.


 


 

 

 

This article has been automatically translated from danish.
Sign up for the newsletter