Siemens Energys bestyrelsesformand blæser til kamp for social mobilitet
Joe Kaeser har selv klatret op ad den sociale rangstige, men i dag tror han ikke, det ville være muligt.
Foto: Thomas Kienzle/AFP/Ritzau Scanpix

Siemens Energys bestyrelsesformand blæser til kamp for social mobilitet

Joe Kaeser ser forringede chancer for at skifte sociale klasser, og giver statslige støtteprogrammer skylden for sin egen success.
12. JUL 2024 10.32

Han er selv et levende eksempel på, at social mobilitet er muligt, som søn i et fra et arbejderhjem i Tyskland. Navnet er  Joe Kaeser, og han var Siemens' CEO frem til 2021. I dag er den 67-årige erhvervsleder stadig aktiv som bestyrelsesformand for Siemens Energy. 

Nu kommer der advarende ord fra manden tilskriver sin egen succesrige karriere især statslige tyske støtteprogrammer som Bafög foruden ved heldige sammentræf. Det skriver Der Spiegel.

 - Samfundet er ikke længere så gennemtrængeligt, som det var tidligere, sagde Joe Kaeser og tilføjede:

- Jeg tror ikke længere, at social opstigning er mulig i dag, som jeg oplevede det.

Arbejdersønnen var øverste chef for Siemens i perioden fra 2013 til 2021, og han fik sit første job i koncernen i 1980. Siemens er en af Tysklands største og vigtigste industrie- og teknologikoncerner. Samlet var Joe Kaeser chef for ikke færre end 372.000 medarbejdere på sit højeste.

I Danmark har SVM-regeringen, Liberal Alliance, Konservative og Dansk Folkeparti gennemført en SU-reform som træder i  i 2025. Reformen betyder blandt andet, at det sjette SU-år bliver afskaffet.

jel

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter