Storbritannien åbner igen op for onshore vind

Efter et længere stop for støtte til landvindmøller har den britiske regering nu åbnet døren på klem for nye projekter for at imødekomme klimamål.
4. MAR 2020 11.59

I 2016 satte daværende premierminister David Cameron et stop for statsstøtte til vindmøller på land, men landvindmøller er igen kommet i medvind i Storbritannien. Nu har den britiske regering fjernet stoppet for statsstøtten, og landvindmøller øjner derfor et comeback, skriver blandt andre BBC.

Det gør regeringen blandt andet for at tage alle tiltag i brug for at mindske landets CO2-aftryk, skriver Financial Times.

Interesseorganisationen Possible har presset på for at få fjernet stoppet, og de er selvsagt begejstrede for, at det nu er lykkedes. 

- Efter flere års kampagne kan vi endelig fejre, at Storbritanniens billigste nye energikilde endelig er kommet ind i varmen igen, siger de til BBC. 

Den britiske regering vil dog fortsat sikre, at lokale har mulighed for at gøre indsigelser i forbindelse med nye mulige projekter. Det er derfor usandsynligt, at der kommer til at være mange nye projekter i det tættere beboede England, mens Scottish Power ser frem mod at søsætte nye projekter og har 1 GW vind- og solprojekter i støbeskeen.

Under de gamle regler blev der kun igangsat et enkelt onshore-projekt i 2019, skriver the Guardian. Der blev dog installereret hele 1.764 MW vindkraft offshore sidste år, viser en opgørelse fra WindEurope.   

Storbritannien sigter mod at være CO2-neutral i 2050, mens man skal være vært ved COP26 i Glasgow til november. 

esl  

This article has been automatically translated from danish.
Sign up for the newsletter