Ung kandidatstuderende forbinder fortidens atomdata med fremtidens energiløsninger
Augusta Korsgaard, der er kandidatstuderende ved DTU, står i spidsen for en spændende fusion af gammel og ny teknologi i sit specialeprojekt, hvor hun samarbejder med Seaborg Technologies. Ved at anvende historiske data fra 1960'erne, validerer hun avancerede computersimulationer for at forstå processerne inde i en atomreaktor. Dette arbejde er afgørende for udviklingen af en ny generation af atomkraftværker, der kan revolutionere fremtidens grønne energiforsyning med små, transportable atomreaktorer. Det skriver DTU.
I sit speciale dykker Korsgaard ned i detektivarbejde, idet hun jagter vitale data fra årtier gamle eksperimenter for at bekræfte nøjagtigheden af sine computersimuleringer. Disse simulationer er fokuseret på saltsmeltereaktorer, en type atomreaktor, hvor brændstoffet er opløst i flydende salt. Hendes mål er at sikre, at disse modeller præcist kan forudsige de kemiske processer, der sker under fission, hvilket er kritisk for designet af sikre og effektive atomkraftværker.
- Det er lidt en nål i en høstak at finde den relevante data... Det har lidt karakter af en skattejagt, siger Augusta Korsgaard om sin proces med at validere simuleringerne. Hendes arbejde ikke kun bidrager til hendes egen uddannelse men også til den bredere mission om at udvikle bæredygtig atomkraftteknologi.
jel