Venstre-politiker kræver borgmester og kommunaldirektørs afgang
Kommunalpolitiker i Frederikshavn Kommune Jens Borup (V) ville udsætte beslutningen om, at gøre Frederikshavn Havn kommunal med en gæld på 1,7 mia kr. og i stedet tilføre havnen penge. En glemt mail viser nu, det ville have været muligt.
Foto: (Arkivfoto) Jesper Ernlund Lassen - Danish Offhosre Industry DOI.dk

Venstre-politiker kræver borgmester og kommunaldirektørs afgang

Et central notat blev glemt, da Frederikshavn Havn blev gjort kommunal i maj med en på 1,7 mia. kr. - det får nu Jens Borup (V) til at kræve konsekvenser.
15. JUL 2024 11.38

Beslutning med følger - beslutningen om at gøre Frederikshavn Havn kommunal på grund af en gæld på 1,7 mia. kr. blev taget på et byrådsmøde den 15. maj i år af Frederikshavn byråd i al hast. Dermed hænger kommunen på kæmpegælden.

Et byrådsmedlem var dog imod denne beslutning. Venstre-politikeren Jens Borup ville hjælpe havnen økonomisk og udsætte beslutningen, så gælden ikke endte hos kommunen. Det skriver Nordjyske.

Jens Borups forslag blev skudt ned af Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen (S).

- Vi må ikke sende penge derned, lød det fra borgmester Birgit S. Hansen, der efter eget udsagn var blevet vejledt af kommunaldirektøren.

Nu viser det sig i mellemtiden, at kommunaldirektøren Thomas Eriksen tilbage den 30. juni 2022 modtog en mail fra den daværende bestyrelsesformand. I mailen lyder det på baggrund af et notat fra advokatfirmaet:

"Kommunalbestyrelsen kan i særlige tilfælde tilføre havnen ny kapital. Dette kræver blot en godkendelse af Transportministeriet".

Kræver borgmesterens og kommunaldirektørens afgang

- Jeg er fuldstændig rystet over, at de vidste, at det var en mulighed at hjælpe havnen økonomisk, når de samtidig stod på byrådsmødet og sagde, at det var ulovligt, lyder det fra Jens Borup, der ikke er i tvivl om, hvilke konsekvenser det burde have:

- De må trække sig. Det er mit alvor. Jeg synes simpelthen ikke, de kan tillade sig det. Vi kan ikke have sådan en administration siddende, når man ikke kan stole på dem.

Nordjyske har ifølge artiklen forgæves forsøgt at få en kommentar fra borgmester Birgit S. Hansen, der dog holder ferie, og avisen har ikke fået kontakt til kommunaldirektør Thomas Eriksen.

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter