Vordingborg dropper planer om en 166 hektar stor solcellepark

Kommunen havde planer om at placere solcelleparken midt i Natura 2000-området Svinø Nor. I stedet vil man igangsætte et 30 år gammelt naturgenopretningsprojekt.
7. MAR 2024 13.45

VORDINGBORG: Man skal gå med overordentligt store skyklapper på, hvis man som politiker i Vordingborg Kommune ikke har opdaget modstanden og utilfredsheden mod kommunens planer om en 166 hektar stor solcellepark ved Svinø Nor, der er et Natura 2000-område.

Naboerne til den planlagte solcellepark har hængt bannere op, holdt borgermøder, har mødtes med politikere, været i radioen og endda fortalt om deres frustrationer i morgentv. Derfor er det også en stor lettelse for naboerne, at et bredt flertal i Klima- og Teknikudvalget er blevet enige om at droppe planerne og i stedet bruge området til naturgenopretning. Det skriver sn.dk.

– Det har kæmpestor betydning for hele vores liv her. Vi har bosat os her efter at være flyttet ud inde fra midten af København, og så risikerede vi pludseligt at skulle se ud på en 233 fodboldbaner stor solcellepark og alt det, som den ville trække med sig af tung trafik, fortæller Lotte Winckel, der er en af naboerne.

Spørger man politikerne, er det dog ikke nabohensyn, der har fået dem på andre tanker.

– Det er på grund af naturen og de potentialer, der ligger i den. Området er i et Natura 2000-område, og kombineret med at Danmarks Naturfredningsforening i flere år har haft planer liggende klar for området, så synes vi, at det er en bedre vej at gå, fortæller klima- og teknikudvalgsformand Anders J. Andersen (S) til sn.dk.

– Det ville være godt for naturen, hvis vi kunne gennemføre et af de tre projekter, som Danmarks Naturfredningsforening i Vordingborg foreslog for 30 år siden, fortsætter han.

lal

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter