Jeg tog den for at lære og ikke for at få en fin titel
Esbjergs havnedirektør Dennis Jul Pedersen har i sin fritid taget en doktorgrad om havvind og havne.
Foto: Jesper Ernlund Lassen, Danish Offshore Industry - DOI.dk

Doktorgrad i havvind og havne:
”Jeg tog den for at lære og ikke for at få en fin titel”

Esbjergs havnedirektør færdiggjorde sidste år en doktorgrad i virksomhedsadministration, og emnet var ikke overraskende offshore vind og havne. Men en tidskrævende doktorgrad betyder også afsavn og prioritering for en topleder.
17. APR 2024 12.15

Den der færdes i Esbjergs erhvervsliv ved, at Dennis Jul Pedersen er at finde selv til arrangementerne efter spisetid, hvor de fleste topledere er smuttet hjem. Alligevel har havnedirektøren sidste år færdiggjort en tidskrævende doktorgrad fra Liverpool University. Hvordan han har fundet tid til det, findes der en forklaring på.

- Man må prioritere at se mindre Netflix, spille mindre golf og gå mindre på jagt, siger Dennis Jul Pedersen og kommer med pointen:

- Jeg spiller ikke golf, ser ikke Netflix eller går på jagt.

Dennis Jul Pedersen begyndte på Liverpool University i 2015, efter han i 2011 fik en MBA med speciale i management i olie og gas fra Robert Gordon University i skotske Aberdeen. Det gjorde han fordi han havde behov for en ny udfordring. På det tidspunkt var han et helt andet sted.

- Jeg begyndte i 2015, da jeg byggede tre selskaber i Qatar. Jeg boede i Singapore, og jeg kedede mig i weekenden, så jeg kunne lige så godt studere, fortæller Dennis Jul Pedersen, der allerede dengang havde et klart formål.

- En del af det er at tilføre noget nyt indenfor et område. I mit tilfælde er det havvind og havne. Man lærer at tilegne sig ny viden og forholde sig kritisk til den. Jeg kan håndtere meget komplekse systemer, forklarer Dennis Jul Pedersen og konkluderer:

- Man lærer at have en mere kritisk tankegang.

Læring frem for titel

En Ph.D.-uddannelse i Danmark tager tre år, og pensum er 180 ECTS-point. Men doktorgraden, som Dennis Jul Pedersen tog, er på hele 540 ECTS-point og altså i en helt anden kategori, selvom det meste af arbejdet er foregået som fjernstudie.

- Jeg har kun været to gange i Liverpool i den tid, en gang til en workshop og en gang for at få beviset, fortæller han om uddannelsen, som har kostet 90.000 euro svarende til cirka 672.000 kr.

Der er én ting, der er vigtig, fortæller havnedirektøren om grunden til at tage den prestigefyldte doktorgrad fra et af verdens topuniversiteter på området.

- Jeg tog den for at lære og ikke for at få en fin titel eller for at fremme min karriere, siger Dennis Jul Pedersen, der i Esbjerg Havn netop også arbejder med offshore vind, som hans doktorarbejde handler om.

Fritiden bliver dog med den nyvundne frihed efter afslutningen af doktorgraden stadig ikke brugt på hverken golf, Netflix eller jagt. I stedet tilbringes den i det maritime miljø på Fyn, hvor Dennis Jul Pedersen oprindeligt stammer fra.

- Jeg har en sejlbåd, der ligger i Kerteminde, hvor jeg er hver anden weekend i sommerhalvåret. Der kan man få tid til at læse og studere, siger Dennis Jul Pedersen.

 

 

This article has been automatically translated from danish.
Sign up for the newsletter