Voldsomme rygsmerter: Klimaminister Lars Aagaard er indlagt
Klima-, energi- og forsyningsminister er for nu ude af forhandlingerne om en CO2-afgift, fordi han er indlagt med efter eget udsagn "voldsomme rygsmerter".
Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

"Voldsomme rygsmerter": Klimaminister Lars Aagaard er indlagt

Midt i forhandlingerne om en CO2-afgift er Lars Aagard blevet ukampdygtig.
20. JUN 2024 0.11

Forhandlingerne om, hvordan Danmark skal nå de klimamål, der er sat op, er i fuld gang. Men en af hovedpersonerne er sat ud af spillet på ubestemt tid. 

Lars Aagaard (M), der er klima-, energi- og forsyningsminister, er blevet indlagt på hospitalet med "voldsomme rygsmerter". Det skriver han selv i et opslag på LinkedIn. 

- Det er pokkers ærgerligt, for der er så meget at tage fat på. Ikke mindst fordi vi knokler på i den grønne trepart og med mange andre grønne sager.

- Men en smerte, som rammer som en forhammer i rygsøjlen - det kan mærkes! - det skriver han i opslaget.

Lars Aagaard har endnu ikke fået en diagnose og ved derfor heller ikke, hvor længe han skal være indlagt.

- Jeg håber at være på højkant og i fuld gang snarest, og når lægerne anbefaler det, skriver han.

Lars Aagaard er en af de fem ministre, der repræsenterer regeringen i forhandlingerne om den såkaldte grønne trepart, der gerne skal munde ud i en aftale, der mindsker landbrugets CO2-udledning de kommende år.

De øvrige parter er landbruget, fagforeninger, kommunerne og miljøorganisationer. Forhandlingerne ledes af den tidligere formand for Folketinget Henrik Dam Kristensen. Forhandlingerne begyndte i januar, og planen er, at der skal ligge et udspil klar inden udgangen af denne måned.

Ifølge Berlingske er et af elementerne i udspillet en jordfond på op mod 50 mia. kr., der skal bruges til at opkøbe og omlægge landbrugsjord til blandt andet skovrejsning. Parterne skal også tage stilling til, hvordan det enkelte landbrugs CO2-udledning skal beskattes. Et ekspertudvalg har fremlagt tre bud på, hvordan en afgift kan skrues sammen. 

De tre modeller arbejder med en CO2-afgift på mellem 125 og 750 kr. pr. ton drivhusgas. Jo højere afgift, jo flere arbejdspladser vil det ifølge beregningerne koste i landbruget og de tilknyttede erhverv.


jel /ritzau/

 

 

This article has been automatically translated from danish.
Sign up for the newsletter